LUE JA TIEDÄ. -kampanja tulee taas

Viimeisimmät artikkelit

Lehtipisteen Kansainvälisen lehdistönvapauden päivän LUE JA TIEDÄ. -kampanja näkyy taas Akateemisen Kirjakaupan myymälöiden lehtiosastoilla 26.4.-5.5.2024. Kampanja paitsi kiinnittää huomiota Kansainväliseen lehdistönvapauden päivään, myös herättelee ajattelemaan sananvapauden tärkeyttä erityisesti painetussa uutis- ja aikakausmediassa.

Kansainvälistä lehdistönvapauden päivää on vietetty vuodesta 1993, jolloin YK:n yleiskokous julisti sen Unescon aloitteesta. Vuosittain 3. toukokuuta vietettävä päivä kiinnittää huomiota sananvapauteen muistuttaen samalla, että se ei aina ole itsestäänselvyys. Lehdistön- ja sananvapaudessa on kyse paitsi oikeudesta kirjoittaa ja julkaista, myös yksilön oikeudesta saada tietoa. Lehdistönvapauden päivä haastaa ajattelemaan, minkälaisia vaikutuksia vapaan sanan rajoittamisella olisi.

Lehtipiste haluaa olla mukana edistämässä sananvapauden toteutumista: kaikkien yhtäläistä oikeutta julkaista tietoa sekä ottaa sitä vastaan. Lehtipiste jakeli 2023 yli 21 miljoonaa aikakauslehteä ja yli 35 miljoonaa sanomalehteä noin 3800 myyntipisteeseen koko Suomessa. Teemme irtonumerolehtien jakelijana tiivistä yhteistyötä 220 kustantajan ja koko kotimaisen kaupan kanssa.

”Sanavapauden ja vapaan lehdistön merkitys korostuu erityisesti näinä globaalisti levottomina aikoina, jolloin demokratia ja ihmisoikeudet ovat todellisella koetuksella. Jos ennen saatoimme useimmiten uskoa lukemaamme, nyt on kaikkien syytä olla tarkkoina tietolähteistään ja samalla jaetun tiedon todenperäisyydestä. Lehtipiste haluaa toiminnallaan omalta osaltaan vapaan lehdistön jakelijana vahvistaa demokraattisia arvoja” kertoo Lehtipisteen kaupallinen johtaja Ville Melkko.

 

Kampanjan näkyvyys

Lehtipiste osallistuu Kansainväliseen lehdistönvapauden päivään järjestämällä 26.4.-5.5.2024 Akateemisissa Kirjakaupoissa Helsingin Kirjatalossa, Espoon Tapiolassa, Turussa ja Tampereella LUE JA TIEDÄ. -kampanjan. Kampanja tuo esille sananvapauden tärkeyttä ja haastaa miettimään mitä vaikutuksia sen rajoittamisella olisi.

Akateemisen Kirjakaupan myymälöiden lisäksi kampanja näkyy myös Lehtipisteen sosiaalisen median kanavissa Facebookissa, Instagramissa ja TikTokissa @lehtipiste. Kutsumme kaikki mukaan miettimään sananvapauden tärkeyttä – voit osallistua käyttämällä aihetunnisteita #sananvapaus #sananvapaudenpäivä #lehdistönvapaudenpäivä.

Voit lukea vuoden 2023 kampanjasta tästä.