Lehtipiste-konserni

Lehtipiste konsernina

 

Lehtipiste on monialakonserni, jonka omistaa Tradeka-Yhtiöt Oy. Konsernin toimitusjohtajana toimii Janne Mansukoski, ja pääkonttori sijaitsee Vantaan Koivuvaarassa. Konserniin kuuluvat korttiyhtiöt Suomen Korttipiste Oy ja Putinki Oy, sekä taidetarvikkeiden tukkuliike ja maahantuoja Hanart Oy. Lehtipiste-konsernin liikevaihto oli vuonna 2023 noin 94,3 miljoonaa euroa, ja konsernin palveluksessa työskentelee noin 200 työntekijää tytäryhtiöt mukaan lukien.

Lehtipiste-konsernissa visionamme on olla Suomen tehokkain jakeluyhtiö ja kumppaniemme preferoima vastuullinen kumppani. Strategiamme mukaisesti printin elinkaaren hyvinvoinnista huolehtimisen lisäksi haemme kasvua muilta toimialoilta kuten kortti- ja paketointi- sekä kuljetus- ja pakettiliiketoiminnasta. Lehtipisteen liiketoiminta on jaettu kolmeen liiketoimintayksikköön: lehti-, kortti-, ja pakettiliiketoimintaan.

Valtakunnallisen jakeluverkostomme kautta toimitetaan aamuvarhain noin 3800 myyntipisteeseen irtonumeroita, keräilytuotteita, pokkareita ja karttoja. Asiakkaitamme ovat lukuiset kotimaiset ja ulkomaiset kustantajat ja tavarantoimittajat. Viime vuosina olemme panostaneet pakettikuljetuksiin ja rakentaneet kasvavan pakettiautomaatti­verkoston Pakettipiste-nimen alle. Pakettipiste on keskittynyt muun muassa verkkokauppojen, aikataulukriittisten autoteollisuuden ja terveydenhuollon kuljetuksiin.

Konsernimme korttiyhtiöt ovat Suomen johtavia tunteiden välittäjiä. Suomen Korttipiste Oy on merkittävä kortti- ja lahjatavara-alan toimija, jonka perinteikkäiden Karto- ja Paletti-brändien tuotteita on saatavilla lähes 4000 myyntipisteestä. Kuluttajia ja jälleenmyyjiä palveleva paperi- ja lahjatavarakaupan toimija Putinki Oy ilahduttaa ja inspiroi ihmisiä arjen keskellä, oivaltavan designin keinoin. Konserniimme kuuluva tukkuliike Hanart Oy puolestaan maahantuo tunnettuja ja laadukkaita merkkituotteita taiteen tekemiseen, askarteluun ja sisustamiseen.

Arvot

Asiakaskeskeisyys on avain asiakaskokemuksen kehittämiseen ja odotusten ylittämiseen. Asiakaskeskeisyys tarkoittaa meille käytännössä, että olemme asiakasta varten ja autamme asiakastamme menestymään. Rakennamme yhteistyötä ja pitkäkestoista kumppanuutta.

Vastuullisuus on meille osa päivittäistä liiketoimintaa ja tapaamme toimia. Teemme kannattavaa liiketoimintaa, investoimme kasvuun ja työllistämme. Huomioimme ympäristön ja kestävän kehityksen valintoja tehdessämme.

Meille ennakkoluulottomuus tarkoittaa sitä, että katsomme eteenpäin ja teemme rohkeita päätöksiä. Olemme luovia ja arvostamme monimuotoisuutta.

Luonnollisesti oppivaisuus kuuluu olennaisesti arkeemme. Tähtäämme kaikessa tekemisessämme erinomaisuuteen ja kehitämme jatkuvasti ihmisiämme, prosessejamme ja toimintatapojamme. Opimme virheistämme.

Vastuullisuus

 

Vastuullisuus on keskeisessä osassa Lehtipisteen liiketoiminnassa. Huomioimme ympäristön ja kestävän kehityksen kaikissa valinnoissamme. Olemme sitoutuneet hiilineutraaliustavoitteeseen oman toiminnan osalta vuoteen 2030 mennessä.

Omistajaohjauksemme kautta vastuullisuuttamme määrittävät YK:n Global Compact -sitoumus ja Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteet. Vastuullisuustyömme on tavoitteellista ja mitattavaa ja sen tuloksia seurataan vuosittain. Lehtipiste on mukana Tradeka Oy:n vuosi- ja vastuullisuusraportissa, josta pääsee tarkastelemaan tuloksiamme ja tavoitteidemme saavuttamista. Voit lukea lisää vastuullisuudestamme lisäksi täältä.

Omistajuus

 

Lehtipiste Oy:n omistaja on vuonna 2014 perustettu Tradeka-yhtiöt Oy, joka vastaa osuuskunta Tradekan liiketoimintojen omistajaohjauksesta.

Osuuskunta Tradeka on perustettu vuonna 1917 ja sen alkuperäiset juuret ovat päivittäistavarakaupassa. Tradeka-Yhtiöiden omistajaohjauksen lähtökohtia ovat tuloksellisuus, asiantuntijuus ja johdonmukaisuus, pitkäjänteisyys sekä vastuullisuus.

Lehtipisteen lisäksi yhtiön omistuksiin kuuluvat ravintolatoimintaa harjoittava Restel Oy, sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluyritys Med Group Oy, katsastus- ja rekisteröintipalveluja tarjoava A-Katsastus Group sekä sijoitustoimintaa harjoittava Tradeka-sijoitus Oy. Konsernin liikevaihto vuonna 2023 oli 553,7 miljoonaa euroa. Lue lisää Tradekasta täältä.

Pakettipiste

 

Pakettipiste on kuljetuspalvelujen ja pakettiautomaattien verkosto, joka kuljettaa yritysasiakkaiden paketit kaikkialle Suomessa.

Pakettipiste on keskittynyt aikataulukriittisten ja nopeiden kuljetuspalvelujen tuottamiseen etenkin verkkokauppojen, autoteollisuuden ja terveydenhuollon kuljetuksiin. Kuljetuspalveluissa Pakettipisteellä on yli 7000 aikataulutettua, päivittäistä vastaanottajaa.

Pakettipisteen ensimmäinen yhteiskäyttöinen pakettiautomaatti avattiin vuonna 2018, jonka jälkeen automaatit ovat laajentuneet yli 200 paikkakunnalle yli 700 automaatin jatkuvasti kasvavaksi automaattiverkostoksi. Vuonna 2023 Pakettipisteen automaattien kautta jaettiin lähes viisi miljoonaa pakettia. Suomen laajimman yhteiskäyttöisen automaattiverkon pakettiautomaateista voi noutaa Pakettipisteen, Matkahuollon, PostNordin, DHL Expressin, DB Schenkerin, FedExin ja GLS:n toimittamat paketit.

Tutustu Pakettipisteeseen osoitteessa pakettipiste.fi

Suomen Korttipiste Oy

 

Suomen Korttipiste Oy on Suomen johtava tunteiden välittäjä ja merkittävin kortti- ja lahjatavara-alan toimija. Suomen Korttipiste Oy syntyi Karto Oy:n ja Paletti Oy:n yhdistymisen myötä vuonna 2023. Paletti ja Karto jatkavat Suomen Korttipisteen tuotemerkkeinä. Yhtiöllä on siis korttialan osaamista Suomessa jo yhteensä yli 150 vuoden kokemuksella.

Paletin ja Karton tuotemallistojen lähtökohtana on suomalainen kuluttaja, joka arvostaa laadukkuutta, kauneutta, uudistumiskykyä, kestäviä arvoja, moniarvoisuutta ja elämää sen koko kirjossaan. Tuotteita on saatavilla lähes 4000 myyntipisteestä. Lisäksi yritys- ja kuluttaja-asiakkaita palvelevat korttien, lahja- ja askartelutarvikkeiden verkkokaupat.

Suomen Korttipiste Oy on tunnettu yhteistyöstään lukuisien kotimaisten yhteistyökumppanien ja hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa sekä pitkäaikaisesta lisenssiyhteistyöstä globaalin markkinajohtajan Hallmark Cards kanssa. Paletin ja Karton kortti- ja kalenterituotteista tilitettävä osuus on järjestöille merkittävä tulonlähde. Vuonna 2023 järjestöjen toimintaan tuloutettava summa oli noin 443 000 euroa. Vuosittain järjestetään myös Hyvän mielen joulukortti -tempaus, joka kokoaa ihmiset ympäri Suomen kirjoittamaan joulutervehdyksiä palvelutalojen ja kotihoidon asukkaille.

Lue lisää Korttipisteestä korttipiste.fi ja korttikauppa.fi

Putinki Oy

 

Putingin tarina sai alkunsa 1973 Hakaniemen kauppahallista ja vuosien varrella Putinki on kasvanut yli kaksikymmentä henkilöä työllistäväksi, sekä kuluttajia että jälleenmyyjiä palvelevaksi paperi- ja lahjatavarakaupan toimijaksi. Tehtävä on edelleen sama: ilahduttaa ja inspiroida ihmisiä arjen keskellä, oivaltavan designin keinoin.

Putingin omassa tuotannossa tärkeinä arvoina ovat myös kotimainen suunnittelu ja tuotteiden valmistus mahdollisimman lähellä. Oman tuotannon kortit valmistetaan lähituotantona Helsingissä ja oman tuotannon kalenterit, muistikirjat sekä vihot valmistetaan tarkoin valituilla yhteistyökumppaneilla Tallinnassa. Putingilla on ilo tehdä yhteistyötä monien lahjakkaiden kotimaisten kuvittajien ja yritysten kanssa. Oman tuotannon ohella Putinki maahantuo laadukkaita paperituotteita ja edustaa monia tunnettuja brändejä Suomessa. Kuluttaja-asiakkaita palvellaan kolmessa kivijalkamyymälässä sekä verkkokaupassa.

Lue lisää Putingin sivuilta putinki.fi

Hanart Oy

 

Vuonna 1978 perustettu Hanart Oy on laadukkaiden tuotemerkkien tukkuliike ja maahantuoja, jonka tuotevalikoima sisältää suuren määrän tuotteita taiteen tekemiseen, askarteluun, käsitöihin sekä sisustamiseen. Perustamisestaan lähtien Hanartin periaatteena on ollut toimia tehokkaasti ja löytää oikeat tuotteet ja ratkaisut jokaiselle yhteistyökumppanille ja jälleenmyyjälle.

Kattava verkosto jälleenmyyjiä ympäri Suomen varmistaa, että Hanartin maahantuomia laadukkaita tuotteita on kuluttajien saatavilla. Tuotevalikoima pitää sisällään noin 9000 nimikettä, joiden joukosta löytyy maailman tunnetuimpia tuotemerkkejä taiteen tekoon ja askarteluun, kuten esimerkiksi Winsor & Newton, Canson, Derwent, Marabu ja monia muita. Yrityksen ydin – toimisto ja varastotilat – sijaitsevat Järvenpäässä, noin 35 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä.

Lue lisää Hanartin sivuilta hanart.fi