Lehtipiste

Lehtipiste on valtakunnallinen valikoimanhallinta- ja jakeluyhtiö, jonka jakelussa on noin 1200 aikakauslehteä ja 200 sanomalehteä, kirjoja, kalentereita, karttoja, keräilytuotteita sekä muita ajankohtaisia tuotteita.

Lehtipiste – aina ajankohtaista, aina ajallaan

 

Olemme valtakunnallinen palveluyritys, jonka yhteistyökumppaneina Suomessa ja ulkomailla on noin 300 kustantajaa ja tavarantoimittajaa. Vastaamme yhteistyökumppaneidemme tuotteiden jakelusta kauppoihin, myyntipistekohtaisesta valikoiman hallinnasta sekä toimimme linkkinä kaupan ja tavarantoimittajien välillä. Valikoimamme sisältää aikakaus- ja sanomalehtien irtonumeroita, kirjoja, keräilytuotteita, sekä muita tuotteita.

Monipuolisen valikoimamme lisäksi koko maan kattava logistiikkaverkostomme, ammattitaitoinen henkilöstömme ja nykyaikainen tietojärjestelmämme mahdollistavat ajankohtaisen ja kaupallisesti kiinnostavan tarjooman kuluttajille koko Suomessa. Jakeluverkostomme kautta tuotteita toimitetaan aamuvarhain noin 3800 myyntipisteeseen, kuutena päivänä viikossa.

Tarjoamme kaupalle kunkin myyntipisteen asiakasrakennetta ja kysyntää vastaavat tuotteet. Aikakauslehdet, kirjat, keräilytuotteet ja muut tuotteet kuljetetaan keskitetysti Koivuvaaran logistiikkakeskuksestamme. Sanomalehdet kuljetetaan suoraan painoista myyntipisteisiin. Huolehdimme luonnollisesti myös myymättömien tuotteiden keräilystä ja vastuullisesta kierrätyksestä.

Vastuullisuus on kiinteä osa yhtiömme strategisia valintoja. Lehtipisteen vastuullisuustyössä painopisteenä on kuljetusten hiilijalanjäljen pienentämiseen tähtäävät toimenpiteet. Lisäksi panostetaan muovin vähentämiseen ja kierrätysmateriaalien määrän kasvattamiseen sekä sosiaaliseen ja taloudelliseen vastuuseen. Voit lukea lisää vastuullisuudestamme täältä.

Lehtipisteen omistaa Tradeka-Yhtiöt Oy. Osana Lehtipistettä toimii verkkokaupan logistiikan ja B2B-kuljetusratkaisujen palveluyritys Pakettipiste. Voit tutustua Pakettipisteeseen täällä.

Yli sata vuotta elämyksiä ja tietoa

 

Lehtipisteen juuret ulottuvat vuoteen 1910, jolloin perustettiin Rautatiekirjakauppa Oy jakelemaan ja myymään sanoma- ja aikakauslehtiä rautatieasemilla. Yhtiön nimi vaihtui myöhemmin Rautakirja Oy:ksi.

Ensimmäiset kauppapaikat, joissa oli lupa harjoittaa sanomalehtien, aikakausikirjojen ja kirjallisuuden kauppaa sijaitsivat Suomen rautatieasemilla. Toiminta laajentui 1920-luvulla koskemaan myös kauppiaita ja jälleenmyyjiä laajemmin. Lehtipiste-nimi rekisteröitiin vuonna 1969, jolloin lehtijakelu eriytettiin omaksi toimialakseen Rautakirjan sisällä.

Tänäkin päivänä, yli sadan vuoden jälkeen, tekemisemme ytimessä on tarjota elämyksiä ja tietoa ihmisten erilaisiin tarpeisiin.

Tarinamme

 

Olemme jo yli sata vuotta yhdistäneet ihmisvirrat ja ihmisten lukemisen tarpeen. Tekstit ja kuvat, ohikiitävien hetkien rikastuttaminen ajanvietteellä, tiedolla ja oivalluksilla ovat kaikkina aikoina palvelleet samaa tarkoitusta: Ihmisen kaipuuta päästä hetkeksi pois ajan virrasta.

Tarpeet ovat kaikilla erilaiset. Yksi hakee lehdestä lyhyttä ajanvietettä, toinen tietoa. Kolmas etsii elämyksiä, omaa aikaa ja rauhoittumista. Uutena asiana henkilökohtaisesta ajastamme kilpailemaan on tullut digitalisuus. Tässäkin maailmassa printtilehti elää ja voi hyvin. Me olemme edelleen samoja lukevia, liikkuvia, hetkissä eläviä ihmisiä. Vauhti kiihtyy, mutta lehti pysyy. Lehtipiste on eteenpäin vievä välimerkki ajan virrassa.

Lehtipiste on lukuisiin hetkiin.