LUE JA TIEDÄ. -kampanja

Viimeisimmät artikkelit

Lehtipisteen kansainvälisen lehdistönvapauden päivän LUE JA TIEDÄ. -kampanja valtaa Akateemisen kirjakaupan myymälöiden lehtiosastot 27.4.-3.5.2023. Kampanja kiinnittää huomiota kansainvälisen lehdistönvapauden päivään, ja tekee näkyväksi sananvapauden toteutumisen tärkeyttä erityisesti painetussa uutis- ja aikakausmediassa.

Vuonna 1993 YK:n yleiskokous julisti kansainvälisen lehdistönvapauden päivän Unescon aloitteesta. Vuosittain 3. toukokuuta vietettävä Kansainvälinen lehdistönvapauden teemapäivä muistuttaa sananvapaudesta. Lehdistönvapaudessa ja sananvapaudessa on kyse tietojen julkaisun oikeuden lisäksi myös yksilöiden oikeudesta saada tietää.

Sananvapaus ei aina ole itsestäänselvyys ja tänä päivänä sen merkitys korostuu entisestään. Lehtipiste haluaa edistää sananvapauden toteutumista. Vuonna 2022 Lehtipiste jakeli aikakauslehtiä 22,7 miljoonaa ja sanomalehtiä 38,4 miljoonaa kappaletta liki 4200 kaupan eri ketjuihin kuuluvaan myymälään kautta Suomen. Irtonumerolehtien jakelijana Lehtipiste osaltaan ylläpitää oikeutta kirjoittaa, julkaista ja levittää tietoa ja mielipiteitä, tehden tiivistä yhteistyötä 220 kustantajan ja koko kotimaisen kaupan kanssa.

“Sananvapaus ja vapaa lehdistö ovat olennainen osa vapaata demokratiaa ja sivistynyttä yhteiskuntaa. Olemme vuosikymmenten ajan pitäneet niitä itsestäänselvyytenä, mutta viimeistään yli vuoden jatkunut Venäjän brutaali hyökkäys Ukrainaan on raadollinen muistutus siitä, että nämä arvot eivät suinkaan ole edes lähialueillamme kunniassa. Lehtipiste haluaa toiminnallaan omalta osaltaan vahvistaa demokraattisia arvoja”, kertoo Ville Melkko, Lehtipisteen kaupallinen johtaja.

 

Kampanjan näkyvyys

Lehtipiste toteuttaa Kansainvälisen lehdistönvapauden päivän LUE JA TIEDÄ. -kampanjan Akateemisen kirjakaupan myymälöissä Helsingin Kirjatalossa, Espoon Tapiolassa, Turussa ja Tampereella. Kampanja on esillä Akateemisen kirjakaupan myymälöissä 27.4.-3.5.2023 välisen ajan. Lehtipisteen kansainvälisen lehdistönvapauden ja sananvapauden puolesta puhuva kampanja kohdistaa huomion sananvapauden teemaan ja herättää kuluttajia miettimään tilannetta, jossa sananvapautta olisi rajoitettu.

Akateemisen kirjakaupan myymälänäkyvyyden lisäksi kampanja on esillä Lehtipisteen sosiaalisen median kanavissa @lehtipiste, Instagramissa ja Facebookissa. Kampanja kannustaa myös jakamaan ajatuksia sananvapaudesta ja osallistumaan keskusteluun somessa hyödyntäen aihetunnisteita #sananvapaus #sananvapaudenpäivä #lehdistönvapaudenpäivä.