Usein kysyttyä

Olemme koonneet tälle sivulle kysymyksiä, joita meille usein esitetään. Toivottavasti löydät täältä vastauksen kysymykseesi. Jos kuitenkin käy niin, että vastausta ei löydy, otathan meihin yhteyttä.

Mistä näen lähimmän myyntipisteen, johon tiettyä lehteä tai tuotetta on toimitettu?

Näet lehtipiste.fi -verkkosivuilta kunkin tuotteen kohdalta myyntipisteet, joihin tuotetta on toimitettu.

 

Mistä tiedän, milloin tuote ilmestyy?

Voit tilata Lehtipisteen verkkosivuilta haluamastasi tuotteesta ilmestymisilmoituksen sähköpostiisi kyseisen tuotteen tuotesivulta.

 

Miksi lehtipisteissä ei ole enää saatavilla tiettyä lehteä?

Tuote on voinut jo loppua myyntipisteestä. Näet kunkin tuotteen kohdalta myyntipisteet, joihin tuotetta on toimitettu. Jos tuote on kokonaan poistunut Lehtipisteen valikoimista, johtuu se yleensä siitä, että tuotteen kysyntä on ollut vähäistä tai kustantaja on lopettanut lehden julkaisemisen painettuna versiona.

 

Mistä saa ostaa myynnistä poistuneita lehtiä?

Myynnistä poistuneita lehtiä voi tiedustella suoraan kustantajalta. Lehtipiste ei varastoi myynnistä poistuneita lehtiä.

 

Voiko Lehtipisteen sivujen kautta ostaa lehtiä ja muita tuotteita?

Lehtipisteen verkkosivujen kautta ei voi ostaa lehtiä tai muita tuotteita. Näet kunkin tuotteen kohdalta myyntipisteet, joihin tuotetta on toimitettu.

Miksi ulkomaiset lehdet ilmestyvät Suomessa myöhemmin kuin alkuperämaassa?

Ulkomaisten lehtien jakelu Suomessa riippuu paino- ja kuljetusaikatauluista. Suurin osa lehdistä saapuu Suomeen merikuljetuksena, mikä kestää noin yhdestä kolmeen viikkoa lähtömaasta riippuen. Suomeen saapumisen jälkeen lehtien kansiin tarroitetaan kuluttajalainsäädännön vaatimat hintamerkinnät ja tämän jälkeen lehdet jaetaan myymälöihin. Aikatauluihin voivat vaikuttaa myös laivojen aikataulumuutokset, viiveet tuontimuodollisuuksissa ja mahdolliset kuljetusalan lakot eri maissa.

 

Miksi ulkomaiset lehdet ovat eri hintaisia kuin alkuperämaassa?

Hintaan vaikuttavat tuonnin kuljetus- ja käsittelykustannukset.

 

Miksi ulkomaisissa lehdissä ei ole mukana kaikkia samoja liitteitä/osioita kuin alkuperämaassa?

Kustantaja päättää mitä liitteitä/osioita toimittaa ulkomaille. Lehti voi siis joitain osin poiketa alkuperämaassa myytävästä.

Miksi iltapäivälehtien liitelehtiä ei myydä erikseen?

Liitelehden myynti yhdessä iltapäivälehden kanssa on kustantajien määrittelemä myyntitapa. Ilta-Sanomien ja Iltalehden kanteen on painettu tieto päälehden ja myynnissä olevien liitelehtien yhteishinnoista.

 

Minne reklamoin, jos ostamani tuote on virheellinen?

Voit palauttaa virheellisen tuotteen suoraan myymälään, josta sen ostit. Sama koskee lehtiä, joista puuttuu kannessa luvattu liite (jos puuttumisesta Suomessa ei ole erikseen mainintaa).

 

Miten saan tuotteeni Lehtipisteen kautta jakeluun?

Katso lisätietoa Kustantajalle & tavarantoimittajalle -osiosta.

 

Haluaisin yhteistyöhön Lehtipisteen kanssa. Miten minun tulee toimia?

Katso lisätietoa Kumppanille-osiosta.