Vuoden valikoimatyö tehtiin K-Deli Hirvensalossa

Viimeisimmät artikkelit

Lehtipiste palkitsee vuosittain myyntipisteiden keskuudesta Vuoden lehtimyyjän, Vuoden myynnin kehittäjän ja Vuoden valikoimatyön. K-Market Deli Turun Hirvensalossa palkittiin vuoden 2023 lehtivalikoiman kehittäjänä. Aktiivinen ja iloinen kauppias Anni Puhakka on kehittänyt kauppansa lehtimyyntiä vuoden 2023 aikana yli 10%, ilman, että lehtitilat olisivat kasvaneet. Merkittävänä tekijänä tässä on Lehtipisteen myyntineuvottelija Soili Hämäläisen mukaan ”kauppiaan ja henkilökunnan mieletön asenne ja halu palvella asiakkaitaan aina parhaalla mahdollisella tavalla.”

K-Deli Hirvensalon lehtiesittelyt ovat molemmin puolin heti sisääntulossa houkuttelemassa löytämään ideoita arjen piristykseksi. Vaikka tilat ovat napakat, on valikoima runsas ja siisti. Tarjontaa on laidasta laitaan sesonkeja unohtamatta. Kauppias Anni tuntee asiakkaansa perinpohjaisesti, onhan hän viettänyt nuoruutensa Hirvensalossa. Hirvensalo on suosittu asuinpaikka ja se onkin kasvanut vuosien varrella, mikä näkyy kaupan asiakasrakenteessa; asiakkaat ovat pitkälti lähellä asuvia nelikymppisiä. Trendien ja sesonkien seuraaminen on tärkeä osa kaupan arkea, kuten myös lehtivalikoimaa mietittäessä. Nousevan sesongin ideoista pitää uskaltaa poimia lehtiä, jotka laitetaan esille erillistelineeseen, josta ne on helpompi löytää kuin perusvalikoiman seasta. Lehtipiste saikin kiitosta näppärästä telineestä, johon mahtuu riittävästi sesongin lehtiä ja jota on helppo siirtää renkaiden avulla sopivaan kohtaan kaupassa. Nyt kaupan sisääntulossa olevassa telineessä on ajankohtaan sopivia hyvinvoinnin julkaisuja, ruuanlaittolehtiä unohtamatta. Pienessä myymälässä ei pystytä kilpailemaan laajalla valikoimalla, vaan kilpailuvaltti syntyy henkilökohtaisella otteella ja asiakaskunnan tarpeiden huomioimisella. ”Kauppiaan pitää olla aina askeleen edellä asiakastansa. Sesongin tulee näkyä myymälässä hieman ennen sen alkua, jotta asiakas tulee iloisesti yllätettyä, kun hänen tarpeensa on huomioitu jo ennakkoon”. Tätä samaa ajatusmallia Anni Puhakka on toteuttanut myös lehtivalikoiman suhteen. ”Tuo idea esiin ennen kuin kukaan ehtii edes kysymään”. Jatkuva kasvun ja kehittämisen tahtotila näkyy myös lehtien hoidossa. Kaikki myymälässä työskentelevät osaavat tehdä lehtiin liittyvät tehtävät ja uusia ideoita myynnin kasvattamiseksi mietitään yhdessä. Myös Lehtipisteen myyntieuvottelija Soili sai kiitosta yhteistyöstä. Tälläkin reissulla syntyi ratkaisu, kuinka keräilytuotteet saadaan nykyistä paremmin esille ja ehkäpä sitä myötä päästään myös laajentamaan valikoimaa lähitulevaisuudessa. Lehtipiste kiittää Annia henkilökuntineen aktiivisesta kehittämisotteesta ja hyvästä yhteistyöstä. Tästä on kiva jatkaa hyvin alkanutta vuotta!

Lehtipisteen myyntineuvottelija Soili Hämäläinen (oik.) luovutti kunniakirjan ja kukat kauppias Anni Puhakalle kiitosten kera.