Hyvää lehtimyyntiä tänäkin vuonna

Viimeisimmät artikkelit

Vuosi 2023 oli Lehtipisteellä jälleen työntäyteinen ja tapahtumien täyttämä.

Jo toista vuotta jatkunut Ukrainan sota heijastui edelleen todella raskaasti kuljetuskuluihimme ja yleinen talouden taantuma vaikutti väistämättä myös yksityisten kuluttajien talouteen. Toisaalta irtonumerolehdet ovat perinteisesti myyneet hyvin tiukkoinakin talouden aikoina eikä viime vuosi tehnyt tässä poikkeusta, tarjoavathan lehdet hetkeksi ”erinomaisen pakokeinon” maailman murheista. Tämä näkyy myös aikakauslehtien myynnissä, jonka euromääräinen myynti kasvoi 1,1% edellisestä vuodesta. Koronavuosien jälkeen tämä kehitys on suorastaan poikkeuksellinen! Myös sanomalehtien vuosi oli hyvin kohtuullinen myynnin laskiessa vain 3,5% edellisestä vuodesta. Noiden lukujen valossa printin voi perustellusti sanoa voivan hyvin ja paljon takavuosien ”digioraakkelien” ennusteita paremmin.

Lehtipiste-konsernin osalta viime vuosi oli yhtä lailla vauhdikas. Pakettipisteen automaattien määrä kasvoi 12% ja automaattien lukumäärä ylitti 700 yksikön rajapyykin. Pakettipisteen automaattien kautta toimitettujen pakettien määrä kasvoi viime vuonna peräti 27%! Kuljetuspuolelle saimme suuren määrän uusia merkittäviä asiakkaita. Korttiliiketoiminnassa yhdistimme viime vuoden alussa perinteiset korttibrändimme Karton ja Paletin Suomen Korttipisteeksi. Kuluttajabrändeinä Karto ja Paletti näkyvät yhä kaikkialla kaupoissa.  Putinki avasi neljännen kivijalkamyymälänsä viime keväänä Helsingin Arabiaan. Viime kesänä ostimme Lehtipiste-perheeseen mukaan myös taidetarvikkeiden alalla arvostetun Hanart Oy:n.

Vastuullisuuden osalta aloitimme valmistautumisen ”EU:n regulaatiotsunamiin”, joka astuu voimaan mm. suurimpien kaupan toimijoiden osalta 1.1.2025 koskien heidän koko toimitusketjuaan. Olemmekin lähestyneet asian tiimoilta kaikkia kustantajia, tavaratoimittajiamme sekä kuljetuskumppaneitamme. Tarjoamme vaihtoehdoiksi dokumentoitua sitoutumista joko vastuullisuusliitteemme tai kumppanin oman vastuullisuusohjelman kautta. Tärkeintä, että olemme kaikki tavalla tai toisella sitoutuneet tiukentuvaan regulaatioon, joka hyvin todennäköisesti jatkaa tiukentumista ajan myötä edelleen.

Tänä vuonna luvassa on varmasti paljon vauhtia ja tekoja, jotka kaikki tähtäävät myynnin kannattavaan kehittämiseen. Viime vuosi antaa hyvän pohjan vahvistaen uskoa erinomaiselle kaupalliselle vuodelle.

Ville Melkko
kaupallinen johtaja
Lehtipiste Oy