Ristikot myyvät

Viimeisimmät artikkelit

Ristikot on suurin aikakauslehtien aiheryhmä, eikä niitä voi olla huomaamatta lehtihyllystä. Ristikkovalikoima on laaja ja erilaisia ristikkotuotteita on Lehtipisteen jakelussa yli 130. Aikakauslehtien euromääräisestä vuosimyynnistä ristikoiden osuus oli vuonna 2022 24% ja kappaleissa noin 40%. Ristikot nousivat aiheryhmien kärkeen korona-aikana ja jatkavat edelleen kasvuaan myydyimpinä aiheina ja kuluttajien suosikkeina. Kysyimme kahdelta suurimmalta ristikkokustantajalta, Kirsikka Ristikoilta ja Onni Kustannukselta, miksi ristikot ovat niin suosittuja ja miltä ristikoiden tulevaisuus näyttää?

Kirsikka Ristikot: Ristikoiden ratkojat ovat varttuneempaa väkeä ja naiset ratkovat tehtäviä miehiä aktiivisemmin. Ristikot ovat hyvää ajanvietettä ja kuvaristikot tulevat pitämään pintansa vielä pitkään. Lomalla ristikot ovat hyvää ajanvietettä jopa nuorempien ikäpolvien keskuudessa ja se on helppo ottaa matkalle mukaan. Ristikkolehtien laatu on vuosien varrella parantunut ja tehtävien sanastoissa pyritään käyttämään nykyään hyvää ja elävää kieltä. Kilpailu vapaa-ajasta monien muiden harrastusten kanssa kiristyy ja nuorten ja keski-ikäisten ihmisten mediakäyttäytyminen on muuttunut. Tämä tarkoittaa, että tulevaisuudessa ristikotkin joutuvat sopeutumaan uuteen toimintaympäristöön. Uusien ja nuorempien kohderyhmien saavuttaminen on meille tärkeää. Jotta ristikot kiinnostaisivat nuoriakin kuluttajia on tehtävien sanastoa muokattava uuden sukupolven tarpeita vastaavaksi.

Onni Kustannus: Ristikkomarkkina kasvaa ja voi hyvin. Yhtenä merkittävä tekijänä on, että yhden ja kahden hengen taloudet ja eläkeläisten määrä ovat kasvussa. Ristikoiden ratkominen on edullinen ja hyödyllinen ajanviete ja sillä on todettu olevan postiivisia vaikutuksia aivojen hyvinvointiin. Aivot ovat korvaamaton kovalevymme ja niiden tulee olla kunnossa kaiken ikää. Ristikoita ratkoessa aivot stimuloituvat, sanavarasto karttuu ja tieto lisääntyy. Monipuolinen ristikkolehtivalikoima kuvaristikoista kryptoihin ja sudokuihin takaa, että kaikille löytyy omansa.