Palautusprosessi

Myymättömien tuotekappaleiden palautusprosessi Lehtipisteellä.

Lehtikauppaa käydään komissiokaupan ehdoin. Kaupat saavat palauttaa myymättä jääneet kappaleet ja saavat niistä seuraavan laskutuksen yhteydessä hyvityksen. Jokainen myymättä jäänyt lehti jatko käsitellään huolellisesti. Lehdet joko toimitetaan takaisin kustantajalle tai sitten makuloidaan eli tuhotaan. Tämän jälkeen lehdistä tehdään joko paperia tai sellua. Lehtipiste ei voi lahjoittaa lehtiä pois, sillä ne ovat kustantajien omaisuutta.

Myymättömät kappaleet voidaan kerätä myös erillispalautuksena kustantajalle takaisin. Tästä takaisinkeräyksestä on kuitenkin sovittava aina ennen tuotteen ilmestymistä ja siitä veloitetaan kulloinkin voimassa oleva keräysmaksu.

Ilman palautusoikeutta olevista tuotteista/tapauksista sovitaan erikseen.

Lehtien palautusprosessi

1. Lehti (lehden numero) jaetaan myymälälle.

2. Lehti on myynnissä myyntiaikansa, pääsääntöisesti seuraavan numeron ilmestymiseen asti.

3. Myymälä palauttaa vanhan numeron sähköisesti samalla kun lehden uusi numero on saapunut ja se laitetaan esille. Palautukset haetaan Lehtipisteen toimesta myymälästä sovittuna päivänä.

4. Tarkistamme satunnaisotannalla noudettuja fyysisiä palautuksia ja sähköisten palautusten tietoja. Mikäli palautus on tehty oikein, myymälä saa palautetuista lehdistä hyvityksen seuraavan laskutuksen yhteydessä. Mikäli palautuksessa on virhe, se hylätään ja tästä kerrotaan lehtilähetteellä.

5. Myymälöillä on palautusviikon jälkeen vielä 2 viikkoa aikaa tehdä palautuksia.

6. Puuttuvista palautuksista muistutetaan myyntipisteen kanssa sovitusta palautustavasta riippuen kerran tai kaksi. Sallitun palautusajan jälkeiset palautukset hylätään automaattisesti.

7. Palautetut lehdet päätyvät keräyspisteisiin ja käytetään kierrätyspaperin raaka-aineeksi.

8. Kustantaja saa myydyistä lehdistä tilityksen.

9. Erillispalautettavat lehdet kerätään lähettämössämme takaisin lavoille kustantajaa varten. Erillispalautuksista on aina sovittava erikseen ennen numeron jakelua.